BELÉPÉSI NYILATKOZAT
JÁSZSÁGI ÉRTÉKTÁR
A JÁSZSÁGÉRT DÍJ KITÜNTETETTJEI

"A Jászságért" Alapítvány Kuratóriuma megállapítja, hogy a huszonhetedik alkalommal kiírt Jászságért Díjra tizenegy személyre érkezett javaslat. A kuratórium köszönetet mond a javaslattevőknek.

A kuratórium 1/2018. sz. döntésével a huszonhetedik alkalommal átadandó Jászságért Díjat, s a vele járó 1.000.000 forint elismerést

Tóth Tibor helytörténész

részére ítéli oda, életpályája elismeréseként.

Tóth Tibor helytörténész 1952. január 31-én született Jászfényszarun és feleségével ma is ott él. Pályafutása során különböző területeken látott el munkaügyi és személyügyi feladatokat.

Évtizedek óta részese szülővárosa közművelődési életének. Kiváló helyismeretét és szervezési tapasztalatait a helyi és jászsági hagyományőrzés szolgálatába állította. A Fényszaruiak Baráti Egyesülete elnökeként a Jászság kulturális életének egyik meghatározó alakja.

Oroszlánrésze volt a Kiss József Helytörténeti Gyűjtemény létrehozásában, gazdagításában. Kezdeményezésére számos emléktábla, emlékhely, és a helyi értéktár hirdeti jász elődeink tehetségét, alkotóképességét. Kiadványok megjelentetésével, a helyi öntevékeny színjátszás támogatásával, jótékonysági bálok szervezésével, az ifjúsági közösségek támogatásával szolgálja szülővárosa szellemi értékőrzését. A helyi lap szerkesztőbizottságának tagja. Területi és országos szervezetekben képviseli Jászfényszaru és a Jászság érdekeit.

Több cikluson keresztül tagja volt a városi képviselő testületnek. Munkásságát a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel és Jászfényszaru Város Díszpolgára címmel ismerték el.

Tóth Tibor ötletgazdagsága, fáradhatatlan tenni akarása, céltudatos kitartása tiszteletreméltó emberi értékrend. Példamutató, önzetlen szolgálata méltóvá teszi személyét a Jászságért Díj elnyerésére.

A Jászságért Díjat 2018. június 30-án, az elszármazott és otthon élő jászok világtalálkozóján vette át Jászfényszarun.

(Jászfényszaru)