Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA

EGY SZÁZALÉK
Adószám: 19666024-1-41 (megváltozott!)

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Tagtársunk!


Azzal a kéréssel fordulunk Önhöz: szíveskedjék a Jászok Egyesületének adományozni a múlt évben befizetett személyi jövedelemadója egy százalékát (adószámunk: 19666024-1-41, megváltozott!). 2006-ban e kérésünknek számosan tettek eleget - talán az Ön megtisztelő, értékes támogatását is élvezhettük! - s így 28.041.481 adóforintot kapott egyesületünk. Ezúton is köszönetet mondunk az előző évit megduplázó segítségért!

Mivel indokoljuk kérésünket?
Egyesületünk 2007-ben tizenhetedik munkaévét kezdte meg az elszármazott jászok összefogása, s az otthon élőkkel való intézményes összekapcsolása érdekében. Budapesti és jászsági összejöveteleink, rendezvényeink, számos népszerű kiadványunk, nagynevű jász elődeink emlékezetének látható jelekkel való megörökítése - mind értékmegőrző munkánk eredménye. E sikereket az Ön személyes támogatásával tovább gyarapíthatjuk!

Milyen célokat szolgál az Ön támogatása?
Az elmúlt években reprint könyvek, jászsági népzenei hangkazetták, CD-k, valamint Korniss Péter Kossuth-díjas fotóművész Jászság c. albuma megjelenését támogattuk. Mostani döntésével ismét olyan kiadványok közzétételét, rendezvények megtartását segítheti, melyek megőrzik és gyarapítják a jászsági hagyományokat, értékeket.

Kik adományozhatják a közhasznú szervezetként működő Jászok Egyesületének adójuk egy százalékát? Mindazok, akiknek 2006-ban olyan jövedelmük volt, amely után személyi jövedelemadót fizettek. Senki sem rövidül meg azzal, hogy rendelkezik ennek az egy százaléknak a felhasználásáról, hiszen azt már levonták tőlünk, befizettük azt. A kérdés mindössze annyi: rábízzuk-e az államra ennek az elköltését is, vagy kivonva fennhatósága alól, közvetlenül a jász értékek megőrzésére rendeljük?

Mi az Ön teendője, ha egyesületünket szeretné támogatni?
Kívánságára megküldjük Önnek a szükséges nyomtatványokat. Kérjük kattintson ide.
Küldeményünk kézhezvétele után a "Rendelkező nyilatkozatot" a szintén csatolt borítékba kell tenni, s a borítékra nyomtatott betűkkel ráírni az Ön nevét, lakáscímét és tízjegyű adóazonosító jelét. Ha az Ön személyi jövedelemadóját munkáltatója számolja el, a ragasztás mentén aláírt borítékot munkahelye bérügyi részlegének mihamarabb, de legkésőbb 2007. február 15-ig kell átadni. (Ők hivatalból továbbítják azt az adóhivatalnak.) Amennyiben önadózó - egyéni bevallást készít - akkor ezt a borítékot mellékelje adóbevallásához. Minden adózó csak egy szervezetet támogathat.

Miért fontos számunkra az Ön támogatása?
Mert az így összegyűlt adóforint - melyet 2007. októberében egy összegben utal át a Jászok Egyesületének az adóhivatal - segíti közös céljaink megvalósulását és egyik fontos kifejezője, mércéje közhasznú szervezetünk tényleges társadalmi súlyának. Köszönjük megtisztelő figyelmét és reménybeli támogatását!