EGY SZÁZALÉK
Adószám: 19666024-1-41 (megváltozott!)

Tisztelt Hölgyem, Uram! Kedves Tagtársunk!

Azzal a kéréssel fordulunk Önhöz: szíveskedjék a Jászok Egyesületének adományozni a múlt évben befizetett személyi jövedelemadója egy százalékát (adószámunk: 19666024-1-41, megváltozott!). 2006-ban e kérésünknek számosan tettek eleget - talán az Ön megtisztelő, értékes támogatását is élvezhettük! - s így 28.041.481 adóforintot kapott egyesületünk. Ezúton is köszönetet mondunk az előző évit megduplázó segítségért!

Mivel indokoljuk kérésünket?
Egyesületünk 2007-ben tizenhetedik munkaévét kezdte meg az elszármazott jászok összefogása, s az otthon élőkkel való intézményes összekapcsolása érdekében. Budapesti és jászsági összejöveteleink, rendezvényeink, számos népszerű kiadványunk, nagynevű jász elődeink emlékezetének látható jelekkel való megörökítése - mind értékmegőrző munkánk eredménye. E sikereket az Ön személyes támogatásával tovább gyarapíthatjuk!

Milyen célokat szolgál az Ön támogatása?
Az elmúlt években reprint könyvek, jászsági népzenei hangkazetták, CD-k, valamint Korniss Péter Kossuth-díjas fotóművész Jászság c. albuma megjelenését támogattuk. Mostani döntésével ismét olyan kiadványok közzétételét, rendezvények megtartását segítheti, melyek megőrzik és gyarapítják a jászsági hagyományokat, értékeket.

Kik adományozhatják a közhasznú szervezetként működő Jászok Egyesületének adójuk egy százalékát? Mindazok, akiknek 2006-ban olyan jövedelmük volt, amely után személyi jövedelemadót fizettek. Senki sem rövidül meg azzal, hogy rendelkezik ennek az egy százaléknak a felhasználásáról, hiszen azt már levonták tőlünk, befizettük azt. A kérdés mindössze annyi: rábízzuk-e az államra ennek az elköltését is, vagy kivonva fennhatósága alól, közvetlenül a jász értékek megőrzésére rendeljük?

Mi az Ön teendője, ha egyesületünket szeretné támogatni?
Kívánságára megküldjük Önnek a szükséges nyomtatványokat. Kérjük kattintson ide.
Küldeményünk kézhezvétele után a "Rendelkező nyilatkozatot" a szintén csatolt borítékba kell tenni, s a borítékra nyomtatott betűkkel ráírni az Ön nevét, lakáscímét és tízjegyű adóazonosító jelét. Ha az Ön személyi jövedelemadóját munkáltatója számolja el, a ragasztás mentén aláírt borítékot munkahelye bérügyi részlegének mihamarabb, de legkésőbb 2007. február 15-ig kell átadni. (Ők hivatalból továbbítják azt az adóhivatalnak.) Amennyiben önadózó - egyéni bevallást készít - akkor ezt a borítékot mellékelje adóbevallásához. Minden adózó csak egy szervezetet támogathat.

Miért fontos számunkra az Ön támogatása?
Mert az így összegyűlt adóforint - melyet 2007. októberében egy összegben utal át a Jászok Egyesületének az adóhivatal - segíti közös céljaink megvalósulását és egyik fontos kifejezője, mércéje közhasznú szervezetünk tényleges társadalmi súlyának. Köszönjük megtisztelő figyelmét és reménybeli támogatását!