Budapest  - VI. kerület, az Andrássy út 83-85. sz. ház falán

E házban élt 1936-tól 1950-ig / Dr. Czettler Jenő / (Jászárokszállás, 1879 - Budapest, 1953) / agrárközgazdász, egyetemi tanár, az MTA tagja, / a Képviselőház alelnöke, a Felsőház tagja, / a Jászok Egyesületének elnöke / Magyar Tudományos Akadémia / Magyar Köztársaság Országgyűlése / Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem / Jászok Egyesülete / 1991

***

Jászágó  -  az általános iskola falán

1924 / Az ágói tanyavilág első iskolája / építőire / és / Lótos Ferenc tanító / munkásságára / tisztelettel emlékezve / Jászágó község népe és a Jászok Egyesülete / 1999

Jászapáti  -  a városi könyvtár (volt városháza) falán

Megemlékezésül / Jászapáti fennállásának / 600. évfordulóján / 1391-1991 /

Jászapáti város Képviselőtestülete / Jászok Egyesülete

***

Jászárokszállás  - oszlop a rk. templom előtti közparkban

(előoldal) Dr. Czettler Jenő / 1879 - 1953 / agrárközgazdász, akadémikus / városunk országgyűlési képviselője / emlékezetére /1997

(hátoldal) Állíttatta: / Városi Önkormányzat, Jászok Egyesülete, Ipartestület, / Egyházközség, Árokszállásiak Baráti Köre

Jászárokszállás – a rk. plébánia falán {1996}

Aczél József apát-plébános emléktáblája

***

Jászárokszállás  -  a rk. templom melletti saroktelek kerítésébe épített oszlopon {1926}

A jász földből sarjadt nagy / magyar színművész / Pethes Imre / születési helyének megjelölésére / (szül. 1864. dec. 18. - ) emelte ezen / emléket a „Jászok Egyesülete”. / Két ember lakott benne az egyik / a polgári erények útját járta, a / másik az önismeret üdvözítő poklán / keresztül feljutott az emberáb- / rázolás legmagasabb csúcsára. / Halhatatlanságát őrzi ez emlék és / a Nemzet.

Jászberény  -  a rk. főplébánia-templom falán {1995}

E kriptában nyugszanak / rapéni Steöszel József (1754-1815) nádori főkapitány / kőhalmi Horváth Péter (1756-1829) nádori alkapitány / makfalvi Dósa József (1758-1826) jászkapitány / Mihálkovics József (1777-1839) jászkapitány / Állíttatta: / Jászberény város Önkormányzata, / a Jászok Egyesülete

Jászjákóhalma  -  a Közösségi Ház falán

Czettler Jenő / 1879-1953 / A jászjákóhalmi választókerület / országgyűlési képviselője 1920-1935 / és a Jászok Egyesülete / alapítója emlékére / Önkormányzat / Jászok Egyesülete 1996