(1997. május)

A Jászok Egyesülete április 24-én rendkívüli közgyűlést tartott. A megjelentek teljes egyetértésben módosították, majd egységes szerkezetben elfogadták  az egyesületi alapszabályt (összefüggésben az un. 1%-os adótörvénnyel). Most már az alapszabály is rögzíti azt az elvet, melyet megalakulásunk óta követünk:  tevékenységünket pártoktól függetlenül végezzük. E kiegészítés nélkül nem juthatnánk hozzá ez év őszén ahhoz az összeghez, melyet tagtársaink ajánlottak fel – múlt évi személyi jövedelemadójuk egy százalékaként - az egyesület javára.

A jász települések és az elszármazottak idei pünkösdi találkozója több száz meghívott vendég és a város közönségének figyelmétől övezve zajlott le  Jászapátin. Az ünnepi jász-hagyomány őrző műsort, a zenés-táncos vigasságot a frissítő tavaszi zápor sem tudta megzavarni. A város önkormányzata és a Jászok Egyesülete meghívásának 22 település tett eleget. A két év előtti berényi redempciós ünnepség, a tavalyi árokszállási találkozó sora jövőre Jászfényszarun folytatódik.

Az ünnepség résztvevői melegen ünnepelték Gecse Árpád festőművészt, aki az immár hatodik alkalommal kiosztott Jászságért Díjat, s a vele járó százezer forint elismerést nyerte el életművéért. A századdal egyidős művész a találkozó után, alattyáni lakásán vette át az elismerést.