Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 64. sz. Hírlevél

(2008. szeptember)
Drótposta: info@jaszokegyesulete.hu
Honlap: www.jaszokegyesulete.hu
Adószám: 19666024-1-41

64. sz. H Í R L E V É L
(2008. szeptember)Az idei, sorrendben XIV. Jász Világtalálkozót Pusztamonostor község Önkormányzata és a Jászok Egyesülete rendezte. Az eseménysorozat számos új elemmel gazdagította a hagyományos programokat. Az otthon élő és elszármazott jászok június 27-29. közötti seregszemléjének díszünnepségén került átadásra az idei Jászságért Díj s a velejáró egymillió forint. Az elismerést ezúttal Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója (Jászberény), a Jászok Egyesülete ügyvivője nyerte el. Az ünnepségen iktatták be tagtársunkat, Percz Lászlót a jászkapitányi tisztségbe.

Egyesületünk társrendezői támogatásával augusztusban tizedik alkalommal tartottak falunapot Jászágón.

A Jász Alkotók Köre képzőművészeti kiállítást rendezett júliusban Budapesten. A tárlatot tagtársunk, a Jászságért Díjas dr. Farkas Ferenc ny. főiskolai tanár nyitotta meg.

A Fölrajztanárok Egylete szervezte a hazai és határon túli magyar diákoknak az idei Nemzetközi Kárpát-medencei Földrajzversenyt. Tagtársunk, Dorogi Lászlóné tanár (Budapest) jóvoltából ezúttal az Alföld (s benne a Jászság) volt a felkészülés tárgya. Az augusztusban Jászberényben megtartott döntő előtt a résztvevők tájékoztatót hallgattak meg egyesületünk ügyvivőjétől a Jászok Egyesülete hagyományápoló tevékenységéről.

Az idei Jászsági Helyesírási Verseny – melyen 20 iskola 104 tanulója mérte össze tudását – felkészítő tanárait tárgyjutalomban részesítette a Jászok Egyesülete. A szervező munka dandárját Horváthné Szabó Katalin tanár (Jánoshida) végezte.

A Lehel Vezér Gimnázium (Jászberény) valamennyi osztályának egy-egy kiemelkedő tehetségű diákja a tanévzárón jutalomkönyvet kapott egyesületünktől – Szále László: Az én Jászságom c. riportkönyvét.


Hírek tagtársaink szakmai sikereiről. – Banka Emánuel, a Jászárokszállási Önkéntes Tűzoltó Egyesülete elnöke a megyei tűzoltónapon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat vette át. – Dr. Farkas Ferenc ny. főiskolai tanár (Jászberény) a tudományos ismeretterjesztés érdekében végzett áldozatos és eredményes munkája elismeréséül a TIT Kiváló Ismeretterjesztésért Emlékplakettjét kapta. – Horváth Jánosné ny. pedagógus, a Kocséri Népkör elnöke Kocsér községért emlékérmet kapott. – Dr. Kalmár Pálné ny. középiskolai igazgató (Jászapáti) a magyar-francia kapcsolatok elősegítéséért és több évtizedes pedagógiai munkásságáért az Akadémiai Pálmák lovagi fokozata francia kitüntetést kapta. – Orosz István tanár (Jászdózsa) közéleti munkásságát ismerték el a „Jászdózsáért” kitüntető címmel. – Megjelent dr. Ritoók Magda, az ELTE docense (Budapest) Pályafejlődés – Pályafejlődési tanácsadás c. könyve. – Bessenyei György Díjban részesült többévtizedes kiemelkedő közművelődési szolgálatáért Sas István, a Déryné Művelődési Központ igazgatója (Jászberény). – Megjelent a Tanulmányok a 950 éves Tihanyi Alapítólevél tiszteletére c. kötet, dr. Tóth Péter egyetemi docens (Miskolc) tanulmányával: Vallon főpapok a magyar egyház újjászervezésében a pogánylázadás után. – Az idei Jász-Nagykun-Szolnok megyei honismereti pályázaton több tagtársunk részesült elismerésben: Fodor István Ferenc (Jászjákóhalma), dr. Suba Györgyné (Jászberény). – Szívből gratulálunk!


Dr. Dobos László
ügyvivő
<< vissza a hírlevelekhez