(1998. február)

Harminc esztendő után ismét egész estés színdarabot mutattak be műkedvelő színjátszók a Jászságban. A Jászárokszállási Népfőiskolai Társaság kebelében működő színjátszó csoport a múlt év utolsó napjaiban adta elő Tóth Ede "A falu rossza" c. népszínművét. A kirobbanó sikert mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy azóta községről-városra járva hat előadást tartottak. A Kovács Béláné rendezte előadás árokszállási premierjén a Jászok Egyesülete virágkosárral köszöntötte az alkalmi társulat lelkes és tehetséges tagjait.

Mint ismeretes, hosszú évek óta tartjuk egyesületi összejöveteleinket a Pest megyei Megyeházán (V., Városház u. 7.). Programjaink rendszeres látogatói már bizonyára megismerkedtek ezzel a klasszicista stílusú épületegyüttessel, a főváros kiemelkedő építészeti értékével. Budapest egyik legszebb palotájának látnivalóihoz most azok is közelebb kerülhetnek, akik lakóhelyük távolsága, idős koruk, vagy más ok miatt még nem jutottak el egyetlen rendezvényünkre sem. A hírlevelünkhöz mellékelt "Megyeházi séta" c. kiadvány talán még családtagjainkat is elcsábítja a reformkor hangulatának felidézésére. Ne feledjük: e köveken Petőfi Sándor, Kölcsey Ferenc, Wesselényi Miklós, s nemzetünk más nagyjai jártak előttünk. S most, a forradalom és szabadságharc másfélszázados évfordulóján emlékezzünk arra is, hogy e helyen, a Gyűlési Palotában nevezte Kossuth Lajos gróf Széchenyi Istvánt "a legnagyobb magyar"-nak.