Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 25. sz. Hírlevél

(1998. szeptember)

Egy éves előkészítő munka után megjelent a "Jászsági népdalcsokor" című CD és hangkazetta. "A Jászságért" Alapítványt - mely az eredeti népdalfelvételek kiadásának fő terheit viselte - gyűjtőmunkával és archív hanganyagok átengedésével támogatta a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete. Főszponzorként segített a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt., a Jászok Egyesülete pedig az 1996. évi személyi jövedelemadó tavaly ősszel kézhez vett egy százalékának (321.414 forint) átutalásával pártolta a kezdeményezés sikerét. A legfőbb támogatást azonban a népes előfizetői kör - zömmel egyesületünk tagsága - jelentette. Már most jelezzük: a sorozat folytatódik. A biztos siker egyik záloga az önköltségi áron történő forgalmazás: a hangkazetta 600, a CD-lemez 1.200 forintért vásárolható meg rendezvényeinken, vagy megrendelhető egyesületünk címén.

 

"A Jászságért" Alapítvány - testvérszervezetünk - Jászságért Díjjal, s a vele járó kettőszázezer forinttal ismerte el Molnár István (Jászszentandrás) ny. iskolaigazgató, néprajz- és helytörténeti kutató, több népszerű könyv szerzője életművét. Az elismerést a jász települések és az elszármazottak színpompás pünkösdi találkozóján, Jászfényszarun vette át az ünnepelt.

 

Jásztelek polgármestere, Kisbakonyi Zoltánné hívó szavára augusztus 8-án több száz elszármazott látogatott haza szülőfalujába. Már e találkozón többen kezdeményezték az otthonról elkerültek összefogását. Ivanics Gábor szervező munkájának eredményeként szeptember 26-án Budapesten megalakult a Jásztelkiek Baráti Köre. Jó munkát kívánva köszöntjük a szent-mihály-telki elszármazottakat tömörítő, legfiatalabb testvér-egyesületet. Címük: 1123 Budapest, Csörsz u. 11. III. 3.

 

Egyesületünk közreműködésével felvette a kapcsolatot a Kárpát-medence két Ágója: Jászágó és Nyírágó (Nyrovce). Ez alkalommal Macsi Sándor, az Ágóiak Baráti Egyesületének elnöke a Felvidéken ellátogatott a szomszédos Jászfaluba (Jasová). Azóta már egymásra talált a két Jászfalu is: Pilisjászfalu és a felvidéki. Illesse jász-atyafiságos köszönet Barabás Ferenc polgármester urat (Kocsér), a szervező munkához nyújtott segítségéért. - Egyesületünk ügyvivője szeptember 27-én nemzeti színű szalagos virágcsokrot helyezett el nagyapponyi gróf Apponyi Albert síremlékén, a Pozsony melletti Éberhardon (Malinovo). Ezúton tolmácsolja Szilinszky Ferenc polgármester tagtársainknak szóló meghívását.  

 

Idén, Budapest székesfőváros 125 évvel ezelőtti egyesítésének esztendejében ünnepli 15. születésnapját a Budapesti Városvédő Egyesület. Szeretettel köszöntjük a máris érdemes múltú szervezetet, s köszönetet mondunk tisztségviselőinek azért a támogatásért, amivel a Jászok Egyesülete tevékenységét segítették és segítik.

 


<< vissza a hírlevelekhez