(2000. október)

Örvendetes előzetes értesítést kaptunk az APEH-től: az állampolgárok múlt évi személyi jövedelemadójának felajánlható egy százalékából a Jászok Egyesülete várhatóan 1.857.439 forinttal fog részesedni. Ez az összeg szervezetünk tényleges társadalmi támogatottságának egyik fontos mércéje, több mint egymillió forinttal meghaladja a tavalyit; a legelső, négy év előtti egy százaléknak pedig hatszorosa! Az egyesület tavaszi közgyűlésén hozott döntés alapján ezzel az összeggel a JÁSZSÁG c. fotóalbum megjelentetéséhez járulunk hozzá. Hálás szívvel mondunk köszönetet minden jász és nem jász támogatónknak, Isten tartsa meg jó szokásukat – és adományozó kedvüket, lehetőségüket – jövőre is!

Ismét gyarapodott a Jászok Egyesületéhez kapcsolódó csoportok száma: ezúttal a Jásztelkiek Baráti Köre (taglétszámuk 94 fő) döntött a csatlakozásról. Szeretettel fogadjuk őket szervezetünkben!

Augusztus 25-én nyílt meg szülőfalujában, Jászjákóhalmán – egyesületünk támogatásával – Laki Ida festőművész állandó képtára.

Szeptember 9-én a Porteleki Pávakör és egyesületünk szervezésében került sor Jászberényben a VIII. Jászsági Dalostalálkozóra. A gördülékeny programért és az igazi jász vendéglátásért illesse köszönet és elismerés Németh Józsefet és Mátics Bélánét, a népdalkör vezetőit. A Jászok Egyesülete vándorserlegét a  tíz résztvevő kórus közül ezúttal ismét a Jászalsószentgyörgyi Népdalkör nyerte el (vezetőjük Egervölgyi Józsefné).

Tagegyesületünk, a Jász Alkotók Köre kiállítása szeptember derekán volt látható a Közszolgálati Dolgozók budapesti klubjában. A kiállítást egyesületünk ügyvivője nyitotta meg.

Az egyesületünk tagjait érintő alábbi szakmai elismerések híre jutott el hozzánk:  Bolla János, a jászberényi  Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke az épített és természeti környezet védelméért végzett munkája elismeréseként a Város- és Faluvédők Országos Szövetségétől Podmaniczky Díjat kapott. – Államalapító Szent István királyunk ünnepén Török Sándor, az Alsó-Jászság volt országgyűlési képviselője, Jászapáti korábbi polgármestere a Jászapáti Város Díszpolgára címet nyerte el; Dr. Maczkó Sándor állatorvos pedig a Jászalsószentgyörgy Községért Emlékplakett kitüntetésben részesült. – Szívből gratulálunk! –  Dr. Dobos László, az egyesület ügyvivője (Budapest) „a Jászság történelmét és fejlődését ápoló és elősegítő munkájáért” az Apponyi Emlékbizottság és az Apponyi Alapítvány (Jászberény)  Apponyi Emlékérmében részesült.