Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 33. sz. Hírlevél

(2000. október)

Örvendetes előzetes értesítést kaptunk az APEH-től: az állampolgárok múlt évi személyi jövedelemadójának felajánlható egy százalékából a Jászok Egyesülete várhatóan 1.857.439 forinttal fog részesedni. Ez az összeg szervezetünk tényleges társadalmi támogatottságának egyik fontos mércéje, több mint egymillió forinttal meghaladja a tavalyit; a legelső, négy év előtti egy százaléknak pedig hatszorosa! Az egyesület tavaszi közgyűlésén hozott döntés alapján ezzel az összeggel a JÁSZSÁG c. fotóalbum megjelentetéséhez járulunk hozzá. Hálás szívvel mondunk köszönetet minden jász és nem jász támogatónknak, Isten tartsa meg jó szokásukat – és adományozó kedvüket, lehetőségüket – jövőre is!    

 

Ismét gyarapodott a Jászok Egyesületéhez kapcsolódó csoportok száma: ezúttal a Jásztelkiek Baráti Köre (taglétszámuk 94 fő) döntött a csatlakozásról. Szeretettel fogadjuk őket szervezetünkben!

 

Augusztus 25-én nyílt meg szülőfalujában, Jászjákóhalmán – egyesületünk támogatásával – Laki Ida festőművész állandó képtára.

 

Szeptember 9-én a Porteleki Pávakör és egyesületünk szervezésében került sor Jászberényben a VIII. Jászsági Dalostalálkozóra. A gördülékeny programért és az igazi jász vendéglátásért illesse köszönet és elismerés Németh Józsefet és Mátics Bélánét, a népdalkör vezetőit. A Jászok Egyesülete vándorserlegét a  tíz résztvevő kórus közül ezúttal ismét a Jászalsószentgyörgyi Népdalkör nyerte el (vezetőjük Egervölgyi Józsefné).

 

Tagegyesületünk, a Jász Alkotók Köre kiállítása szeptember derekán volt látható a Közszolgálati Dolgozók budapesti klubjában. A kiállítást egyesületünk ügyvivője nyitotta meg.  

 

Az egyesületünk tagjait érintő alábbi szakmai elismerések híre jutott el hozzánk:  Bolla János, a jászberényi  Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke az épített és természeti környezet védelméért végzett munkája elismeréseként a Város- és Faluvédők Országos Szövetségétől Podmaniczky Díjat kapott. – Államalapító Szent István királyunk ünnepén Török Sándor, az Alsó-Jászság volt országgyűlési képviselője, Jászapáti korábbi polgármestere a Jászapáti Város Díszpolgára címet nyerte el; Dr. Maczkó Sándor állatorvos pedig a Jászalsószentgyörgy Községért Emlékplakett kitüntetésben részesült. – Szívből gratulálunk! –  Dr. Dobos László, az egyesület ügyvivője (Budapest) „a Jászság történelmét és fejlődését ápoló és elősegítő munkájáért” az Apponyi Emlékbizottság és az Apponyi Alapítvány (Jászberény)  Apponyi Emlékérmében részesült.


<< vissza a hírlevelekhez