Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 35. sz. Hírlevél

(2001. március)

Ismét gyarapodott a Jászok Egyesületéhez kapcsolódó tagegyesületek száma: ezúttal a Jászjákóhalmáról Elszármazottak Baráti Társasága (taglétszámuk 22 fő), és a Horváth Péter Honismereti Szakkör (Jászjákóhalma, taglétszámuk 53 fő) döntött a csatlakozásról. Szeretettel fogadjuk őket szervezetünkben!

 

Jászjákóhalma Község Önkormányzati Képviselőtestülete (1996-ban léptek be egyesületünkbe) tájékoztatót hallgatott meg a Jászok Egyesülete tíz éves tevékenységéről. A testület elismeréssel szólt munkánkról. – Ugyancsak az elszármazottak tevékenységével, szervezeti életével ismerkedett a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Jászberényi Csoportja. Mindkét meghívásnak egyesületünk ügyvivője tett eleget.

 

Győző Gyula, egyesületünk ügyvivője részt vett a Kossuth Szövetség, valamint a Kunszövetség közgyűlésén. A Kossuth Szövetség tanácskozásán méltatta kapcsolatunk eredményeit: a Szövetség millenniumi emlékkiállítását Jászkiséren és Jászjákóhalmán, Gavlik István elnök beszédét a Vágó Pál szoboravatáson Jászapátin. – A Kunszövetség közgyűlésén az együttműködés lehetséges formái kerültek szóba, s képviselőnk gratulált a szervezet kiadványaihoz.

 

Az egyesületünk tagszervezeteit és tagjait érintő alábbi szakmai elismerések híre jutott el hozzánk: a Jegyzők Országos Szövetsége elnökévé választotta dr. Forgács Istvánt, Jászberény jegyzőjét. – Dr. Horváth Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művelődési Központ (Szolnok) igazgatójának 35 éves munkásságát ezüstgyűrűvel ismerték el. –– Sisa Béla építész (Budapest) „Népi építészeti műemlék-helyreállítások” c. kiállítása nyílt meg a Római Magyar Akadémián. – Nagy András gimnáziumi igazgató (Jászberény), önkormányzati képviselő és bizottsági elnök Déryné Emlékplakettet kapott kiemelkedő kulturális tevékenységéért. –– A Kocséri Népkör közösségformáló tevékenységéért Kocsér Községért Emlékérmet kapott (korábban ugyancsak ebben az elismerésben részesült Antal Domokosné, a Népkör elnöke). – Pestszentimréért Díjat vehetett át Pinkóczy Sándor ny. tanár (Budapest). – Balázs Győző ny. tanár életművét Pusztamonostorért Díjjal ismerték el. – Utassy Miklós tanár munkájaként napvilágot látott a „Kocsér története 1977-2000” c. fontos kézikönyv, a község kiadásában. – A Magyar Művelődési Intézet a közeljövőben megjelenteti millenniumi pályázatának dokumentum-kötetét. A kiadványban helyet kap Győri János és felesége tollából a „Jászkiséri Honismereti Krónika 1970-1999”. – Minden érintettnek szívből gratulálunk!

 

Még a múlt év eseménytörténetéhez tartozik, hogy a Jászágói Népdalkör (tagegyesületünk) tagjai budapesti fellépésük után hagyományteremtő  szándékkal megkoszorúzták a magyar népdalt a Röpülj Páva mozgalommal színpadra állító és megújító Vass Lajos karnagy emléktábláját a Vasas Művészegyüttes Kőfaragó utcai székházában.

 

Társszervezetünk, „A Jászságért” Alapítvány két éve munkálkodik a Jászság c. fotóalbum megjelentetésén. A kiadvány a nyárra lát napvilágot a Magyar Könyvklubbal közös kiadásban. Örömmel értesültünk arról, hogy a több mint ezer előfizetőn túl a szerencse is a támogatók közé szegődött. A Telemázli c. televíziós műsorban (m1) a döntően egyesületünk tagságából verbuválódott csapat tagjaként Győző Csaba (egyesületünk ügyvivőjének fia) 25.000 forintot nyert a kiadvány céljaira.

 


<< vissza a hírlevelekhez