Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 43. sz. Hírlevél

(2003. március)

Karcagon tartotta február 15-én idei közgyűlését a Kunszövetség. Testvérszervezetünket a tanácskozáson egyesületünk ügyvivője köszöntötte, s átnyújtotta új kiadványainkat dr. Fazekas Sándor polgármesternek, az egyesület elnökének. Az ülésen bemutatták a Kunszövetség első kiadványát. A szervezet egykori ügyvivője, Sudár István (1965-2000) filmnovelláját A Táltos hite és halálos csalatkozása címmel tették közzé.

 

Február 22-én tartották Kisújszálláson a Nagykunsági Bált. A számos hagyományőrző viseletet felvonultató jeles farsangi eseményen egyesületünket ügyvivőnk képviselte. A helyi és megyei közélet szereplői között megjelentek az újkori nagykunkapitányok is.

 

Már most jelezzük, hogy az idei pünkösdi (június 6-8.) Jász Világtalálkozó Jásztelken kerül megrendezésre. A gazdag programot a község önkormányzata szervezi, Tuzáné Farkas Katalin polgármester irányításával és a Jászok Egyesülete támogatásával.

Réz Lóránt orgonaművész (Jászapáti) jótékonysági hangversenyt ad egyesületünk rendezésében a budai Szent Anna templomban május 30-án, pénteken 16,30 órakor. Kérjük, jegyezze elő az eseményt!

 

A magyar kultúra napján tagszervezetünk, a Horváth Péter Honismereti Szakkör (Jászjákóhalma) Jász–Nagykun–Szolnok Megyei Közművelődési Díjban részesült. A szakkör vezetője Fodor István Ferenc helytörténész.

 

Hírek tagtársaink szakmai sikereiről. – A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) társelnökévé választották dr. Csányi Sándort, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatóját. – Hortiné dr. Bathó Edit, egyesületünk ügyvivője, a Jász Múzeum igazgatója (Jászberény) a megyei közgyűlés Jász–Nagykun–Szolnok Megyei Tudományos Díját nyerte el munkássága elismeréséül. – Budainé Szalkári Rózsa művésztanár (Tököl) a jászsági művésztelepen végzett áldozatos munkájáért és a város hírnevének öregbítéséért Jászapáti Városért Díjat kapott. – A főváros kitüntetésében, Budapestért Díjban részesült dr. Draveczky Balázs művelődéstörténész, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója (Budapest). – Eszes Károly tanár Tiszakécske városban végzett 20 éves szolgálatát „Tiszakécske Város Kiváló Pedagógusa” címmel ismerték el. – A Néprajzi Múzeum országos néprajzi gyűjtő-pályázatán a felnőtt kategória első díját Faragó Jánosné ny. tanító (Jászárokszállás) nyerte el, a népi vallásosság helyi emlékeit feldolgozó munkájával. – A Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet ítélték oda Macsi Sándor c. iskolaigazgatónak (Jászágó), a Jászságért Díj tulajdonosának. – Szívből gratulálunk!

 


<< vissza a hírlevelekhez