Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 47. sz. Hírlevél

(2004. április)

Március 23-án tartotta idei közgyűlését a Jászok Egyesülete. Szervezetünk legfelsőbb fóruma elfogadta a 2003. évi közhasznúsági beszámolót, az egyesület múlt évi munkájáról szóló jelentést, jóváhagyta az ez évi terveket. – A tanácskozás után Nevezetes jászságiak c. sorozatunkban Hild Viktor régészről, Jász-Nagykun-Szolnok megye múzeum-ügyének megalapozójáról tartott lebilincselő, nagysikerű előadást dr. Csányi Marietta régész (Szolnok).

 

Muhoray György tagtársunktól, egyesületünk egykori ügyvivőjétől értesültünk arról, hogy szervezőmunkája révén megalakult az Elszármazott Jászok Siófoki Baráti Köre. 14 alapító hozta létre az új tagszervezetünket. Isten hozta őket körünkben!

 

Hírek tagtársaink szakmai sikereiről. – Még a múlt év krónikájához tartozik, hogy a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el Sas Istvánnak, a Déryné Művelődési Központ (Jászberény) igazgatójának három évtizedes kimagasló közművelődési munkáját. – Az Év Üzletembere Díj fődíját adományozták dr. Csányi Sándornak, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatójának. Az üzleti Oscar-díjnak nevezett elismerést kiemelkedő jelentőségű szakmai munkásságáért, valamint hangsúlyos társadalmi felelősségvállalásáért (közte magánemberként végzett jászsági támogatói tevékenységéért) ítélték oda. – A művész születésének centenáriumán, a közelmúltban alapított Szervátiusz Jenő-díjat első alkalommal vehette át Györfi Sándor karcagi születésű Munkácsy- és Mednyánszky-díjas szobrászművész. – Az első ízben átadott Tiszasülyért Egyesület Díjat Nagy Béla (Budapest) kapta, a település hagyományainak föltárásáért, az egyesület munkájának szervezéséért. – Mint arról már korábban hírt adtunk, a társadalmi szervezetek állami támogatását ez évtől új alapokra helyezték. E feladat elvi-szakmai irányítását a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa végzi. A tanácsban az esélyegyenlőségi miniszter által delegált tagként kapott helyet Nemoda István minisztériumi főosztályvezető (Budapest), a Jászok Egyesülete ügyvivője.

 


<< vissza a hírlevelekhez