BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Ágóiak Baráti Egyesülete
Belépésük időpontja: 1996-09-11
Az Ágóiak Baráti Egyesülete a jászágóiak és az onnan elszármazottak közül toborzódott 1992-ben. Az alapító harminc helybelihez egy éven belül több mint százan csatlakoztak. E civil szervezet programjában a szülőföld képviseletét vállalta a hozzá hasonló körökben. Egyik fontos céljuk - a helység hagyományainak, értékeinek feltárása, tovább éltetése - sikeresnek bizonyult. Egyre népszerűbbé válik a nyár végi hangulatos szüreti felvonulás és bál, újabban falunap keretében. E hagyomány felújítása során önállósult a községi népdalkör. Helytörténeti és néprajzi, illetve iskolatörténeti és gyermekjáték gyűjteményük állandó kiállítása 1981 óta látogatható. Emléktáblán örökítették meg a 2. világháború hőseinek, áldozatainak neveit, illetve az első tanyai iskola építői és tanítója emlékezetét. Évenként országos találkozót tartanak a távol élőkkel. Jászság- és országismereti kirándulásokat rendeznek. 1999 óta az egyesület közhasznú szervezet. Az egyesület választmányának elnöke Macsi Sándor tanár.

<< vissza a tagszervezetekhez