BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Jászjákóhalma község Önkormányzata
Belépésük időpontja: 1996-04-15
Jászjákóhalma község Önkormányzata - mint az országban máshol is - az 1990. szeptember 30-i választás eredményeképpen jött létre. Jelenleg 13 fővel működik (11 testületi tag + 1 cigány kisebbségi tag + polgármester). Az elmúlt kilenc évben megvalósult a vezetékes telefon- és gázszolgáltatás, az ivóvíz hálózat bővítése és korszerűsítése, a Fő út menti közvilágítás cseréje és bővítése. Legnagyobb gondot jelenti a községben a műúthálózat 42%-os volta: a már megépült utak egy része is javításra, korszerűsítésre szorul. A következő évben megvalósuló regionális szilárd hulladéktároló segíteni fogja a szemételhelyezést, de még mindig gond marad a szennyvíz. Számtalan civil szerveződés, egyesület működik a községben, melyeket az Önkormányzat partnerként kezel a település és a környezet szépítése, lakhatóbbá tétele érdekében. A redemptus - iparos és parasztpolgári - hagyományok életben tartása, a jász öntudat léte: fő erősségük. A község polgármestere 1990 óta Fodor István Ferenc.

<< vissza a tagszervezetekhez