BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Kocséri Népkör
Belépésük időpontja: 1999-01-12
A Kocséri Népkör 1898-ban alakult a helyi társas élet fejlesztésére. Az egyesület szervezője, majd 24 évig elnöke volt Dósa Imre nyug. m. kir. törvényszéki bíró, jászkun kapitányok leszármazottja, helyi birtokos. A Népkör tagjai parasztemberek, gazdálkodók, iparosok, tisztviselők, tanítók, s a mindenkori plébános voltak. 1949-ben - sok ezer szervezethez hasonlóan - a Kocséri Népkört is feloszlatták. Az egyesület újjászervezése 1990 februárjában kezdődött. 1990. április 29-én a Községi Könyvtárban lezajlott a Kocséri Népkör alakuló ülése. Főbb céljai: a szabadidő kulturált eltöltése; ismeretszerzés, ismeretterjesztés; nemzeti értékeink megismerése; országjárás; a község hagyományainak ápolása; a jász közösséghez való tartozás ébrentartása; részvétel a község kulturális életében; nemzeti ünnepeink megünneplése. A klubéletet az Önkormányzat által biztosított kizárólagos használatú klubszoba szolgálja. A Népkör elnöke Horváth Jánosné tanár.

<< vissza a tagszervezetekhez