BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Palotásy János Vegyeskar
Belépésük időpontja: 1999-05-01
Jászberény város zenei életének egyik legfontosabb képviselője az 1862-ben Palotásy János zeneköltő által alapított, s ma az ő nevét viselő Palotásy János Vegyeskar. A nagy múltú énekkar neves karnagyainak - id. Beleznay Antal, ifj. Beleznay Antal, Berzátzy László, Bakki József, ifj. Bakki József, Bakki Katalin, Husznay Mária - egykori és mai énekkari tagjainak köszönhetően az elmúlt közel 140 évben műsoraival emelte a nemzeti és társadalmi ünnepségek színvonalát, részt vett és részt vesz a zenei közízlés formálásában és a zenei értékek iránti igényesség kialakításában. A kórus tevékenységével méltán öregbítette hazánkban és külföldi útjain Jászberény és a Jászság hírnevét. A vegyeskar az amatőr kategóriában elérhető legmagasabb hangversenykórus minősítéssel rendelkezik. A kórus repertoárján szereplő jelentősebb művek - Beethoven: IX. Szimfónia; Mozart: C-dúr Koronázási mise; Kodály: Budavári Te Deum, Psalmus Hungaricus; Orff: Carmina Burana. A kórus fenntartója a Déryné Művelődési Központ és Jászberény Város Önkormányzata. A kórus elnöke: dr. Suba Györgyné.

<< vissza a tagszervezetekhez