BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Árokszállásiak Baráti Köre
Belépésük időpontja: 1995-04-27
Az Árokszállásiak Baráti Köre (ÁBK) 1986. november 1-jén alakult Jászárokszálláson, a Városi Könyvtárban. Célja: a város jelenének, jövőjének gazdagítása, a múlt tárgyi és szellemi értékeinek összegyűjtése, megőrzése az utókornak. 1987. április 14-én a Hazafias Népfront Országos Tanácsa székházában megtartotta első összejövetelét az ÁBK budapesti csoportja. Az egyesület évente kétszer tart közgyűlést, a tagok tájékoztatását a hírlevél szolgálja. Az eddigi munka főbb eredményei: emléktáblát állítottak a város nagy szülötteinek - Donáth Ferenc, Görbe János, Jász Faragó Sándor, dr. Szelenszky István; emlékoszlopot emeltek dr. Czettler Jenő akadémikus, országgyűlési képviselő tiszteletére. A második világháborúban elhunytak emlékezetére emlékkövet állítottak, nevüket a rk. templomban márványtáblán örökítették meg, fényképeiket albumba gyűjtötték. Rendbe hozták a zsidótemetőt. Létrehozták a Jász Házat, gazdag néprajzi és helytörténeti anyaggal. Hagyományőrző céllal 1997 óta megrendezik a Jászbált. Az egyesület elnöke Tősér Lajosné.

<< vissza a tagszervezetekhez