BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Árokszállásiak Baráti Köre Budapesti Csoportja
Belépésük időpontja: 1993-10-27
Az Árokszállásiak Baráti Köre Budapesti Csoportja 1987-ben alakult meg Budapesten. Azok a Jászárokszállásról elszármazottak hozták létre, akik szervezett formában is szerették volna kifejezni kötődésüket szülőföldjükhöz. A szervezet célja a hagyományok ápolása, Jászárokszállás történeti, néprajzi, kulturális, oktatási, építészeti, vallási és közművelődési értékeinek felkutatása, megőrzése és gyarapítása. A csoport összejövetelein előadások hangzanak el a jászok életével, múltjával és jövőjével kapcsolatban. A város polgármestere és jegyzője évente a kör vendége, ahol tájékoztatást adnak a város fejlődéséről. A csoport tagjai közreműködtek a második világháborús emlékmű felállításában; a háború helyi emlékeinek összegyűjtésében, kiadásra való előkészítésében; a rk. műemléktemplom hiányzó külső szobrának pótlásában; a Magyar Televízió Jászárokszállásról készített filmjeinek megvalósításában. A baráti kör érzelmileg fontos, várva-várt eseménye az évbúcsúztató baráti összejövetel, ahol a kölcsönös jász vendéglátás mellett a jó hangulatról, a színvonalas műsorról elszármazott művészek gondoskodnak. A csoport vezetője Győző Gyula tanár.

<< vissza a tagszervezetekhez