Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
13. Jász Világtalálkozó, Jászszentandrás, 2007
14. Jász Világtalálkozó, Pusztamonostor, 2008
15. Jász Világtalálkozó, Alattyán, 2009
16. Jász Világtalálkozó, Jászágó, 2010
17. Jász Világtalálkozó, Jászivány, 2011
18. Jász Világtalálkozó, Jászfelsoszentgyörgy, 2012
19. Jász Világtalálkozó, Jászberény, 2013.
20. Jász Világtalálkozó, Jászapáti, 2014
21. Jász Világtalálkozó, Jászalsószentgyörgy, 2015
22. Jász Világtalálkozó, Jászárokszállás, 2016
23. Jász Világtalálkozó, Jászladány, 2017
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
TÁMOGATÓINK
RÓLUNK ÍRTÁK
DRÓTPOSTA
BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Jászárokszállási Rozmaring Népdalkör
Belépésük időpontja: 2016-04-19
A Jászárokszállási Rozmaring Népdalkör elődjét Sándor Gabriella alapította 1977-ben, Faragó Jánosné Anci néni tanár, Jászságért Díjas néprajzkutató támogatásával, "Csörsz" Együttes néven. 1980-tól Banka Sándorné vette át a csoport vezetését és ettől kezdve Rozmaring Pávakör néven folytatták a további népzenei működést. Eleinte többnyire a helyi rendezvényekre hívták a pávakört, később rendszeres fellépői voltak a megyei dalos találkozóknak, Jász Világtalálkozóknak, a környező települések kulturális eseményeinek, ünnepi rendezvényeinek. Többször volt a helyi Művelődési Házban önálló estjük, amely igen látogatott volt. A művészeti csoport 1997-ben ünnepelte 20 éves fennállását, ez alkalommal Jászárokszállás Városért kitüntetésben részesült.
2013-tól vezetőjük Kovács Zoltánné Lajos Krisztina Vass Lajos, többszörös KÓTA Nagy-díjas, Hajnal Akar Lenni Kárpát-medencei Népdaléneklési Verseny 1. helyezettje népdalénekes. Jelenlegi tagságuk több mint 20 fő. Fiatalok, és örökifjak szívesen járnak a Rozmaring Népdalkörbe, a helyi, környékbeli és tágabb környezetük népdalai tanulásának, kutatásának, a fiatalabb generációkkal való megszerettetésének szentelve a rendszeres dalköri próbákat. Az elmúlt évek kiemelkedő eseményei voltak a '48-as vacsorán, a Város Napján, a Jász Világtalálkozón, továbbá Újireg testvértelepülésen, a jászberényi Nagyboldogasszony templomban, a katolikus bálban, az adventi templomi közös éneklésen való szereplések.
A csoport Vass Lajos minősítési fokozatban 2015-ben Arany minősítést nyert, az országos középdöntőn Mezőkövesden pedig Kiemelt Arany minősítéssel jutott tovább a Kárpát-medencei Nagydöntőre. A csoport megalakulásától kezdve a helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház művészeti csoportja. Támogatója a város önkormányzata, a Petőfi Művelődési Ház, a Jászárokszállás és Vidéke Takarékszövetkezet. 2014-ben elkészült a jász viseletük Tajti Erzsébet viseletvarró által, büszkén hirdetve hovatartozásukat.

<< vissza a tagszervezetekhez