BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Fényszaruiak Baráti Egyesülete
Belépésük időpontja: 1994-01-03
A Fényszaruiak Baráti Egyesületét 51 tag 1993. október 30-án alapította azzal a céllal, hogy segítse a város fejlődését, az itt élők sokoldalú szellemi gyarapodását, az innen elkerültekkel való kapcsolattartást, a lokálpatriotizmus elmélyítését. Az egyesület céljaival összhangban 1994 márciusában saját erőből létrehozta a "Jászfényszaruért" Alapítványt, amely 2,5 millió forint alaptőkével rendelkezik. Az egyesületben hat önálló csoport, közösség (Kiss József Helytörténeti Kutatócsoport, Színházbajárók Baráti Köre, Szűcs Mihály Huszárbandérium, Borostyán Társastánc Klub, Opál Ifjúsági és Szabadidő Klub, Kerékpáros Klub) jött létre, színes és gazdag tevékenységgel. Az elnökség 1996-ban az egyesület és Jászfényszaru érdekében kifejtett munka erkölcsi elismerésére kitüntetéseket alapított. 1998-ban az egyesület és az alapítvány közhasznú szervezetté alakult át. A 217 fős tagságot 12 fős elnökség irányítja, a törvényességet 3 fős Ellenőrző Bizottság felügyeli. Az egyesület elnöke Tóth Tibor, titkára Mészáros László, az EB. elnöke Cserháti Vencelné.

<< vissza a tagszervezetekhez