Jászok Egyesülete a Facebook-on Jászok Egyesülete az Instagram-on Jászok Egyesülete youtube csatornája
| | | | | | |

LEGFRISSEBB...

ADATOK
TISZTSÉGVISELŐK
AZ EGYESÜLET TÖRTÉNETE
TAGSÁGUNK
BELÉPÉSI NYILATKOZAT
TAGSZERVEZETEINK
ÉVES BESZÁMOLÓK
HÍRLEVÉL
MEGHÍVÓ
JÁSZSÁGI ÉRTÉKTÁR
JÁSZ VILÁGTALÁLKOZÓ
SZAKMAI ÉLETRAJZOK
HALOTTAINK
TÁMOGATOTT KIADVÁNYOK
EMLÉKTÁBLÁK
1%
RÓLUNK ÍRTÁK
TALLÓZÁS AZ EGYESÜLETI HÍRLEVELEKBEN - 21. sz. Hírlevél

(1997. május)

A Jászok Egyesülete április 24-én rendkívüli közgyűlést tartott. A megjelentek teljes egyetértésben módosították, majd egységes szerkezetben elfogadták  az egyesületi alapszabályt (összefüggésben az un. 1%-os adótörvénnyel). Most már az alapszabály is rögzíti azt az elvet, melyet megalakulásunk óta követünk:  tevékenységünket pártoktól függetlenül végezzük. E kiegészítés nélkül nem juthatnánk hozzá ez év őszén ahhoz az összeghez, melyet tagtársaink ajánlottak fel – múlt évi személyi jövedelemadójuk egy százalékaként - az egyesület javára.

 

A jász települések és az elszármazottak idei pünkösdi találkozója több száz meghívott vendég és a város közönségének figyelmétől övezve zajlott le  Jászapátin. Az ünnepi jász-hagyomány őrző műsort, a zenés-táncos vigasságot a frissítő tavaszi zápor sem tudta megzavarni. A város önkormányzata és a Jászok Egyesülete meghívásának 22 település tett eleget. A két év előtti berényi redempciós ünnepség, a tavalyi árokszállási találkozó sora jövőre Jászfényszarun folytatódik.

 

Az ünnepség résztvevői melegen ünnepelték Gecse Árpád festőművészt, aki az immár hatodik alkalommal kiosztott Jászságért Díjat, s a vele járó százezer forint elismerést nyerte el életművéért. A századdal egyidős művész a találkozó után, alattyáni lakásán vette át az elismerést.


<< vissza a hírlevelekhez