BELÉPÉSI NYILATKOZAT

(2021. szeptember)

Százéves a Jászok Egyesülete

Alapításának századik és újjáalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepelte az elszármazott és az otthon élő jászságiakat összekapcsoló Jászok Egyesülete 2021. szeptember 11-én Budapesten, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

Az ünnepségen részt vevők felidézték az alapítók és újraalapítók emlékezetét.

Az ünnepségen adták át a 2020. és 2021. évi Jászságért Díjakat.

Az eseményt jelentős médiaérdeklődés övezte. A Magyar Távirati Iroda által kiadott helyszíni tudósítás mellett az M1 csatorna híradója is tudósított: https://youtu.be/tyGstvVzqfI

Szülőföldünk, a Jászság figyelme is felénk fordult. A Jászsági Térségi Televízió ünnepi esemény-összefoglalója: https://youtu.be/kIu17zIkz2U

A Kossuth Rádió Kalendárium c. műsorában Dobos László elnök a jövőbe tekintett: https://youtu.be/JURZQfgmKxM

Természetesen közösségi oldalaink is otthont adnak a centenáriumi eseménynek. A Jászok Egyesülete közel tízezer főt számláló Facebook közösségi oldalán – több bejegyzésben: események, kitüntettek – Bognár Mária, Bugyi László Guriga és Nagy Tamás fotói láthatók https://www.facebook.com/jaszokegyesulete.hu

Egyúttal szíves figyelmébe ajánljuk a Jászok Egyesülete Instagram fényképmegosztó közösségi oldalát (https://www.instagram.com/jaszokegyesulete) melynek kedveltsége hétről-hétre növekszik. Gazdája Bugyi László Guriga tagtársunk, Jászságért Díjas fotográfus.

Legújabb felületünk a virtuális térben a Youtube videómegosztó oldalunk (https://www.youtube.com/channel/UClK4ASwwx_IaSIxW-8CZwfg). Szőrös Zoltán tagtársunk folyamatosan építi, gazdagítja a jász értékőrzés legfrissebb fórumát.

A kedvelést és megosztást megköszönjük!

JÁSZOK EGYESÜLETE

1537 Budapest, Pf. 367.