BELÉPÉSI NYILATKOZAT
BEMUTATKOZNAK TAGSZERVEZEINK

Jászsági Fotó-Kör
Belépésük időpontja: 2021-01-10
Puyau Dániel vagyok, fotós, a Jászsági Fotó-Kör alapítója. 2019-ben egy amatőr előadás sorozat meghirdetése után derült fény a fotózás iránti közösségi érdeklődésre. Ezt követően az igény fokozódott és ennek hatására alapítottuk klubunkat 2020 januárjában. Az éves program megtervezésénél igyekeztem változatos programokat kínálni a tagoknak. A közös fotós túrákat próbáltam feldobni tíz, helyszínhez köthető témával, amit mindenki saját belátása szerint megpróbálhatott felkutatni és feldolgozni. A kirándulások mellett sikerült műteremben megvalósult programot is tető alá hozni.

Időközben létrehoztunk a Facebook közösségi oldalon egy zárt csoportot, és egy nyilvános oldalt. A csoportban a közös programokon készült képeket "házon belül" értékeltük ki. Ezután a fotózások során készült képekből kiválasztott 3 legjobbat a nyilvános Facebook oldalunkra galériába rendezve feltöltöttem. A közönség a képek kedvelésével egy házi versenyt generált, hiszen a legtöbb kedvelést kapott kép lett az oldalunk borítóképe. Jelenleg közel 800 oldal kedvelővel büszkélkedhetünk!

Sajnos a koronavírus okozta korlátozások miatt az év személyes találkozások nélkül folytatódott. Novemberben elkezdtük az oldalunkon egyenként bemutatni a klub tagjait, melyre mindenki 20 kedvenc képével nevezhetett. A szöveges bemutatkozás és a saját képek bemutatása év végéig tartalommal látta el az oldal látogatóit.

Emellett a tagokat próbáltam aktívan tartani azzal, hogy (a szokásoknak megfelelően) tíz téma feldolgozására biztattam őket. Ezek közül három választott témát "home office" keretein belül próbálhattak elkészíteni. A három beküldött kép a megszokott formában megosztásra került és a szavazás rendszere ezután is működött. Így októberben és novemberben is megszavaztathattunk pár képet az oldal látogatóival.

2021 évi terveink között szerepel a környékbeli jász települések felkeresése és látnivalóik feldolgozása, mellyel célunk a jász értékek felkutatása és bemutatása. Céljaink között szerepel egy olyan képanyag létrehozása, amelyet kiállítási minőségben vándorkiállítás formájában a jász településeken és rendezvényeken (Jász Világtalálkozó, Csángó Fesztivál, Jászsági Randevú, stb.) bemutathassunk. Emellett a Jászság határain túllépve, Magyarország csodás látnivalóinak megismerése a célunk, ahogyan eddig is!

<< vissza a tagszervezetekhez